+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst

De troeven van een ondergrondse regenwatertank
Hemelwater bufferen dankzij de regentanks van SBP

Eerder las u op onze blogpagina al over onze doeltreffende infiltratietunnels en infiltratiewaaiers, vandaag introduceren we u graag in de ondergrondse regenwatertanks van SBP. 

Regenwatertank tot 13.000 liter

Het spreekt voor zich dat een regenwatertank zowel bovengronds als ondergronds geplaatst kan worden. Velen kiezen echter de laatste optie, zodat de tank niet per se in het oog hoeft te springen. Zeker bij grotere formaten gaat het dan ook om een aanzienlijke omvang. Zo vindt u in onze webshop zelfs een regenwatertank in kunststof van maar liefst 13.000 liter.

Gezien de mondiale waterschaarste en de steeds vaker voorkomende droge periodes, ook in België, zijn de voordelen van een regenwatertank duidelijk. Door het hemelwater efficiënt op te slaan, kan je er gebruik van maken wanneer u dat zelf wil en dus hoeft u minder leidingwater te gebruiken. Regenwater opvangen en hergebruiken is dus voordelig en kan voor heel wat toepassingen gebruikt worden, zeker als u het combineert met een professionele regenwaterfilter van SBP.

Regenwater opvangen? Verschillende opties

Naast een regenwatertank in kunststof zijn er nog andere mogelijkheden om uw regenwater op te vangen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een regenwaterzak (doorgaans kleiner) of natuurlijk de alom bekende regenwaterput met infiltratie. Om de perfecte keuze voor uw situatie te kennen, kunt u uiteraard steeds een beroep doen op de experts van SBP.

<< Bekijk regenwatertanks in diverse afmetingen in onze shop >>


Olieafscheiders en vetafscheiders houden onze riolen in topconditie