+32 (0) 51 74 83 96
info@sbp.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

SBP, samen naar een groenblauwe toekomst

Olieafscheiders en vetafscheiders houden onze riolen in topconditie

Wat zijn olieafscheiders en vetafscheiders?

Deze installaties zorgen ervoor dat oliën en vetten niet in rioleringen terechtkomen. De aanwezigheid van deze afvalstoffen kan grote gevolgen hebben voor het milieu. Naast de kosten om het water terug proper te krijgen, is het ook slecht voor de rioleringen. Het is dus goedkoper om afscheiders aan te schaffen dan het water te filtreren en de rioleringen te ontstoppen. SBP bezit een ruim gamma aan afscheiders. Indien nodig, kunnen we u ook olie- of vetafscheiders op maat bezorgen.

Afscheiders absorberen het vervuilde water en scheiden het water van de oliën of vetten. Het water wordt hierna verder gestuurd naar de rioleringen.

Waar worden ze geplaatst?

Een olieafscheider zorgt dat oliën uit regenwater of afvalwater worden gehaald. Waar komt dit het meest voor? Vooral carwashes, garages, tankstations en laaddocks, maar eigenlijk overal waar oliën in het water terechtkomen.

Een vetafscheider wordt dan weer vooral in de voedingssector gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn slachthuizen, cateraars, slagerijen, restaurants. TIP: plaats de vetafscheiders het dichts bij de plaats waar er vet in de leidingen komt. Dit zal voornamelijk de keuken zijn, want dan werken ze best.

Een vetafscheider is verplicht, want vetten en olies afvoeren is verboden. Een olie- en benzine-afscheider is nog niet overal verplicht. Bij een carwash, tankstation en wasstraat is het zeker verplicht, maar op andere plaatsen onder voorwaarden.

Wat is het aanbod?

SBP verkoopt afscheiders in verschillende maten, en een afscheider op maat is ook mogelijk. Al onze vetafscheiders zijn in HDPE en voldoen aan de EN-1825-1-2 normen. Onze olieafscheiders voldoen ook aan de juiste normen, namelijk EN858-1 en -858-2. De olie- en benzineafscheiders verkopen we met en zonder bypass. Het voordeel van een bypass is dat de tank niet overloopt met regenwater. Het is meer gecontroleerd.

Wilt u meer weten over ons aanbod afscheiders? Neem gerust contact met ons op via het e-mailadres info@sbp.be of het telefoonnummer +32 (0) 51 74 83 96.

Verharde oppervlaktes voorzien van een infiltratiewaaier
Reken op SBP voor professionele waterinfiltratie.